Living in the Sky

A city home provides a young family carefree space to cook, entertain, and explore the local art & food scene.

Window Seats

These are my favorite addition to any project. A window seat provides an intimate connection to the exterior while expanding usable space within the interior space.

Rethink spaces

An under used section this master closet was converted into a home office, easily sealed off from the rest of the house. An adjustable desk compliments the custom cabinets, which hide printer, scanner and shredder. There is still plenty of closet space left for our clients.

About the Project

In a sky-high condominium overlooking the San Francisco Museum of Modern Art, a neutral color palette mixed with blond and dark-gray oaks, creates a relaxed canvas upon which is dabbed the client’s favorite colors – blue and purple. Scandinavian and Italian modern furnishing are mixed, along with exquisite artworks, to create a luxe, cosmopolitan feel that is refreshing light and relaxed.

The original request was to furnish the apartment quickly, while converting a 2 bedroom condo into a 3-bedroom home. Window seats were added to expand seating potential and provide cozy places to read, and roller shades help block the light. This turbo charged construction process took 3 months.

Furnishings are kid friendly, wine resistant and adaptable. Waterproof leather was used for the custom kitchen banquette, and durable soft textural rugs enhance bare feet living.  The entire family took part in designing the dining room chandelier.

A year later, after the apartment experience water damage, we had a chance to rethink how the possibilities of the space. Our boldest move was to add a home office in underused transitional space, adding a movable wall to isolate the room from the rest of the home for late night zoom calls with Europe and Asia. We renovated the kitchen, adding new hardwood floors and additional lighting

Credits

Interior architecture and furniture design: Bjorn Design
Construction: Black Mountain Construction (round 1)
Construction: Neil Whitehouse Construction  (round 2)
Photography: Mariko Reed